Πρόσφατη κλινική έρευνα έδειξε ότι το ερυθρό κρασί μπορεί να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από μικρόβια που είναι υπεύθυνα για στομαχικές διαταραχές όπως π.χ η σαλμονέλα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η δράση του κρασιού δεν επηρεάζει τα βακτήρια που είναι χρήσιμα για τον οργανισμό. Την δράση αυτή του ερυθρού κρασιού δεν την αποδίδουν στην υπαρξη του αλκοόλ αλλά στις φυτοχημικές ουσίες και στο PH του. Το λευκό κρασί δεν παρουσίασε τέτοια δράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου