Tο περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ και τον Alpha Guide βράβευσε τα εστιατόρια της Ελλάδας στις 31 Μαρτίου 2009 με τα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2009
Η φετινή διοργάνωση παρουσίασε κάποιες καινοτομίες (σύμφωνα με τους διοργανωτές) όπως τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και το βραβείο καλύτερης σχέσης ποιότητας-τιμής, (βραβεία που ήδη απονέμει αντίστοιχο αν όχι αντίπαλο περιοδικό που βραβεύει κι αυτό εστιατόρια κάθε χρόνο)
Οι Χρυσοί Σκούφοι 2009 απονεμήθηκαν στα παρακάτω εστιατόρια
1. Σπονδή (Αθήνα) 2 σκούφοι
2. Etrusco (Κέρκυρα) 2 σκούφοι
3. Βαρούλκο (Αθήνα) 1 σκούφος
4. Calypso (ξεν. «Elounda Peninsula» 1 σκούφος
5. Hytra (Αθήνα) 16/20 και 1 σκούφος
6. Matsuhisa Athens (ξεν. «Astir Palace», Αθήνα) 1 σκούφος
7. Matsuhisa Mykonos (ξεν. «Belvedere», Μύκονος) 1 σκούφος
8. Squirrel (ξεν. «Danai Beach», Χαλκιδική) 1 σκούφος
9. Alfredo's (Regency Casino, Θεσσαλονίκη) 1 σκούφος
10. Απλά (Αθήνα) 1 σκούφος
11. Art Ο2 - Τελλόγλειο (Θεσσαλονίκη) 1 σκούφος
12. Εδωδή (Αθήνα) 1 σκούφος
13. Electra Restaurant (Αθήνα) 1 σκούφος
14. Milos Estiatorio (ξεν. «Hilton Athens», Αθήνα) 1 σκούφος
15. Ντομάτα (ξεν. «Sani Resort», Χαλκιδική) 1 σκούφος
16. Baraonda (Αθήνα) 1 σκούφος
17. Grand Balcon (ξεν. «St. George Lycabettus», Αθήνα) 1 σκούφος
18. Κουκούμαβλος (Σαντορίνη) 1 σκούφος
19. PremiΡre (ξεν. «Intercontinental», Αθήνα) 1 σκούφος
20. St'Astra (ξεν. «Park», Αθήνα) 1 σκούφος
21. Water Sani (ξεν. «Sani Resort», Χαλκιδική) 1 σκούφος
Ειδικό Βραβείο-Προσωπικότητα της χρονιάς
Χριστόφορος Πέσκιας
Βραβείο σέρβις
Alfredo's
Βραβείο Λίστας Κρασιού
Σπονδή
Βραβείο σχέσης ποιότητας-τιμής
Art O2-Τελλόγλειο
Βραβεία Ελληνικής κουζίνας
1. Βαρούλκο (Αθήνα)
2. Electra Restaurant (Αθήνα)
3. Milos Estiatorio (ξεν. «Hilton Athens», Αθήνα)
4. Ντομάτα (ξεν. «Sani Resort», Χαλκιδική)
5. Αθήρι (Αθήνα)
6. Άνετον (Αθήνα)
7. Γιορτή Μπαξεβάνη (Αθήνα)
8. Clochard (Θεσσαλονίκη)
9. Θωμάς (Φλώρινα)
10.Κοκόρι (Ξάνθη)
12.Κρητικός (Αθήνα)
13.Μαρίνα (Χαλκιδική)
14.Μαυρίκος (Ρόδος)
15.Νικόλας της Σχοινούσας (Αθήνα)
16.Σελήνη (Σαντορίνη)
17.Τηλέμαχος (Αθήνα)
18.Τηλέμαχος-BΒQ Club (Αθήνα)
19.Vardis (ξεν. «Πεντελικόν», Αθήνα)
20.Αλέκος (Ρέθυμνο)
21.Αλέξης (Ρόδος)
22.Βασίλαινας (Πειραιάς)
23.Belvedere Club (Μύκονος)
24.Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω (Πιερία)
25.Διόνυσος (Αθήνα)
26.Ελαία (Αλεξανδρούπολη)
27.Καλωσόρισμα του Αντώνη (Αθήνα)
28.Κuzina (Αθήνα)
29.Λεβέντης (Χανιά)
30.Νίκος Μαραζάκης (Ηράκλειο)
31.Οil resto (Αθήνα)
32.Παπαϊωάννου (Πειραιάς)
33.Παπαδάκης (Αθήνα)
34.Saltsa (Σαντορίνη)
35.Τάκης (Λακωνία)
36.Τάσος (Θεσσαλονίκη)
37.Τράτα (Κοζάνη)
38.Χρυσόστομος (Χανιά)
Η λαμπερή τελετή έλαβε χώρα στο Ledra Marriott και το diner de gala επιμελήθηκε ο Heinz Winkler. Ο Heinz Winkler ήταν ο νεότερος chef όταν βραβεύτηκε με 3 αστέρια Michelin,το 1981, στα 32 του χρόνια. Επίσης ήταν ο πρώτος Ιταλός σεφ που πήρε 3 αστέρια Michelin.
Εφευρέτης της "Vitale Cuisine", μιας φιλοσοφίας που συνδυάζει την ευεξία και τις γαστρονομικές απολαύσεις γεγονός που έχει αποκτήσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου