Η λελογισμένη κατανάλωση κόκκινου κρασιού μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων στους άνδρες, ειδικά τους καπνιστές, σύμφωνα με νέα έρευνα του δρα Τσούν Τσάο.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό του κρασιου, η ρεσβερατρόλη, προστατεύει κατά του καρκίνου. Οι ερευνητές μελέτησαν, σε δείγμα χιλιάδων ατόμων στην Καλιφόρνια, την επίδραση του κόκκινου κρασιού, του άσπρου κρασιού, της μπίρας και των άλλων αλκοολούχων ποτών στον καρκίνο του πνεύμονα. Πιαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού το μήνα μειώνει κατα 2% τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων. Όμως η πιό θεαματική μείωση του κινδύνου "κατα 60%" αφορά τους καπνιστές που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασιού τη μέρα. Οι ερευνητές διευκρίνισα, πάντως, ότι ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων είναι το κόψιμο του τσιγάρου και υπογράμμισαν ότι ακόμα και οι άνδρες που πίνουν απο ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο απο τους μή καπνιστές. Παράλληλα τόνισαν ότι τα πορίσματά τους δεν δικαιολογούν μεγάλη κατανάλωση κρασιού. Η έρευνα δεν διαπίστωσε σαφή σχέση ανάμεσα στα άλλα ποτά και τον καρκίνο των πνευμόνων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου