Ισπανοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής της Βαρκελώνης δημιούργησαν μια «ηλεκτρονική γλώσσα» για τη γρήγορη δοκιμασία και αναγνώριση της ηλικίας και της ποικιλίας του κρασιού, όπως ανακοίνωσε η Βρετανική Βασιλική Ένωση Χημικών.
Το μηχάνημα, όπως περιγράφεται στην επιθεώρηση χημικών «The Analyst», αποτελείται από έξι αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύσουν στοιχεία του κρασιού, όπως είναι η οξύτητα, η ζάχαρη και το οινόπνευμα.
Η «γλώσσα» μπορεί να «εκπαιδευτεί» για να αναγνωρίζει νέους τύπους κρασιού. Η συγκεκριμένη συσκευή αναμένεται να παρακάμψει το στάδιο της πειραματικής διαδικασίας, που είναι χρονοβόρο, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και το στάδιο της παραγωγής για να χρησιμοποιηθεί και στην ανίχνευση της νοθείας των κρασιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου