Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Ταφόπλακα στην κατάταξη του St Emilion

Την προηγούμενη Τετάρτη , δικαστήριο του Bordeaux ανακοίνωσε ότι η ταξινόμηση του St Emilion του 2006 είναι άκυρη και δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί.
Στο
St Emilion έχει καθιερωθεί από το 1955 ένα σύστημα ποιοτικής ταξινόμησης των πύργων της περιοχής (Grand cru Classe, Premier Grand Cru Classe). Η συγκεκριμένη ταξινόμηση προβλέπει τον επαναπροσδιορισμό της κατάταξης καθε 10 χρόνια , τη χρονιά που λήγει σε 6.
Η κατάταξη που ανακοίνωθηκε από την γευσιγνωστική ομάδα δεν έγινε καθολικά αποδεκτή με αποτέλεσμα ορισμένα
chateaux να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για την ακύρωσή της. Η ανακοίνωση της απόφασης αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτα συναισθήματα. Υπήρξαν παραγωγοί που μίλησαν για καταστροφή, άλλοι που επικεντρώθηκαν στο οικονομικό σκέλος της απόφασης αφού είναι υποχρεωμένοι στην ακύρωση των ετικετών για τα κρασιά του τρύγου του 2006 και στην επανατύπωση νέων.
Ο δικηγόρος που ενήργησε ως εκπρόσωπος των
chateaux για την ακύρωση της κατάταξης θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δήλωσε ότι η απόφαση δεν στρέφεται εναντίον των δοκιμαστών αλλα εναντίον ενός μεροληπτικού συστήματος αξιολόγησης. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η υπόθεση δεν θα τελειώσει έτσι απλά και αναμένονται ακόμα πολλά επεισόδια στο σήριαλ αυτής της διαμάχης. Που το φόντο της εκτός από χρώμα γοήτρου κρύβει και το χρώμα του χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created by A.Kourkoulis