Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Στα άρματα, στα άρματα εμπρός τον αγώνα... για την δικαίωση της γαστρονομίας

Το γνωστό αυτό άσμα δεν ακούστηκε σε ακόμα μία απεργία εργαζομένων αλλά την προηγούμενη Τρίτη 7 Απριλίου στο Ballroom του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental στην απονομή των βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας 2008-2009.
Με την συσσωρευμένη εμπειρία των τριών προηγούμενων ετών η διοργάνωση απέφυγε τις μουσικοκαλλιτεχνικές εξάρσεις των εκδηλώσεων που προηγήθηκαν. Η παρουσία του κ. Χρήστου Φερεντίνου και το επιλεγμένο "μουσικό ντύσιμο" των βραβείων αποδείχθηκαν οι πιο ιδανικές λύσεις.
Φυσικά δεν έλειψαν και τα απρόοπτα όπως η ανακοίνωση - πρόσκληση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να ανέβει στην σκηνή να παραδώσει ένα βραβείο, κάτι που δεν έγινε ποτέ αφού ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν ήταν στην αίθουσα. Ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς η βράβευση της Κωνσταντίνας Φάκλαρη ως chef της χρονιάς (πρώτη φορά γυναίκα λαβαίνει αυτόν τον τίτλο) και το come back του Fabrizio Buliani με το εστιατόριο "Modi" να του απονέμεται βραβείο Ιταλικής κουζίνας. Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απουσία για άλλη μια φορά του ιδιοκτήτη ή εκπροσώπου του εστιατορίου "Enoteca" να παραλάβει την διάκρισή του ως εστιατόριο Ιταλικής κουζίνας. Όσο για τις γευστικές δημιουργίες του Chef του Athenaeum Intercontinental στο δείπνο που ήταν σε εξέλιξη κατά την διάρκεια των βραβεύσεων μάλλον προσπέρασε αδιάφορα εκτός από το dessert.
Υ.Γ : Δεν ξέρω αν έπρεπε να βραβευτούν και να διακριθούν τόσα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα. Ξέρω όμως αυτό που λέει ο ποιητής θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Αλλά την αρετή και την τόλμη μάλλον την έχουμε εγκαταλείψει από καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created by A.Kourkoulis