Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Παρελθόν... μάλλον σε λίγα χρόνια τα πώματα της σαμπάνιας

Η Duval-Leroy, ένα από τους μεγαλύτερους οίκους σαμπάνιας με παραγωγή πάνω από 6 εκατομμύρια φιάλες σαμπάνιας ανακοίνωσε οτι θα αρχίσει να πωλεί φιάλες με πώματα αλουμινίου εντός του έτους.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα χρησιμοποιηθεί φελλός για τον πωματισμό του διάσημου αφρώδους κρασιού με ιστορία 350 χρόνων.Τα μεταλλικά πώματα έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια κυρίως στα απλά κρασιά ,εκτιμάται οτι το 15% του συνόλου του εμφιαλωμένου κρασιού παγκοσμίως προτιμά αυτή τη μέθοδο για να σταματήσει το προβλημα των "φελλομένων" κρασιών. Η βιομηχανία εκτιμά οτι μια στις δέκα φιάλες είναι κατεστραμμένη από μολυσμένο φελλό.
Μέχρι τώρα θεωρούσαν αδύνατο να αναπτυχθεί ένα μεταλλικό πώμα που θα μπορούσε να αντέξει την πίεση που συσσωρεύεται μέσα σε ένα μπουκάλι σαμπάνιας.
Ωστόσο, η καναδική εταιρεία Alcan Packaging κατέληξε σε ένα σχέδιο που περιγράφει ως "επανάσταση", αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο σχεδιασμός του νέου πώματος παραμένει μέχρι στιγμής ένα καλό φυλασσόμενο μυστικό.
Που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο London International Wine Fair 12-14 Μαΐου.
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του νέου πώματος οι σαμπάνιες θα εξακολουθούν να παράγουν το γνωστό "pop" θόρυβο και τα "σπρέι"- αγαπημένο σπορ των οδηγών αγωνιστικών αυτοκινήτων από το βάθρο του νικητή.
Το νέο πώμα θα εμφανιστεί πρώτα σε έναν περιορισμένο αριθμό Duval-Leroy Clos des Bouveries με σκοπό να βολιδοσκοπηθεί η αντίδραση της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created by A.Kourkoulis