Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Armand de Brignac Brut Gold Champagne στην Ελλάδα




Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο King George η επίσημη παρουσίαση της σαμπάνιας Armand de Brignac Brut Gold στην Ελλάδα.
Προερχόμενη από τις ποικιλίες Pinot Noir, Pinot Meunier και, φυσικά, Chardonnay ήταν η έκπληξη του φετινού διαγωνισμού του κορυφαίου περιοδικού Fine Champagne Μagazine. Μετά από διαδικασία τυφλής δοκιμής, κορυφαίοι γευσιγνώστες, ανέβασαν την Armand de Brignac Brut Gold στο πρώτο βάθρο, αφήνοντας πίσω 1.000 ετικέτες από όλο τον κόσμο.
Μόνο 50.000 φιάλες Armand de Brignac Brut Gold παράγονται ετησίως από τα περίτεχνα και έμπειρα χέρια των, μόλις, 8 στον αριθμό εξειδικευμένων τεχνιτών σαμπάνιας της οικογένειας Cattier.
Όλος αυτός ο πλούτος γεύσεων και εμπειρίας (από το 1763 παρακαλώ) κλείνεται στην αγκαλιά ενός χρυσού μπουκαλιού που δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί υπόδειγμα φινέτσας και γοητείας.
Σχεδιασμένο από το φημισμένο Γάλλο σχεδιαστή μόδας André Courrèges συστήνει το περιεχόμενό του στο δοκιμαστή από μια λεπτή φλούδα κασσίτερου όπου αριστοτεχνικά χέρια, έχουν χαράξει με επιμονή και συνέπεια την μονάκριβη ταυτότητά της Armand de Brignac Brut Gold.
Για τη λιανική της πώληση, η Armand de Brignac Brut Gold τοποθετείται με φροντίδα μέσα σε μια μαύρη, λακαρισμένη, ξύλινη θήκη, ντυμένη εσωτερικά με μαύρο βελούδο όπου επάνω είναι τυπωμένο το οικόσημο του παραγωγού της.
Η θήκη κλείνεται και μια σκαλισμένη πλάκα στο επάνω μέρος της, δίνει το στίγμα της Armand de Brignac Brut Gold διακριτικά και περίτεχνα, σαν ένα επτασφράγιστο μυστικό.
Η φρεσκάδα που προσφέρει στο στόμα είναι αξιοσημείωτη. Με κυρίαρχα τα αρώματα του κίτρου και με ελαφρές αφθώδεις νότες. Στο στόμα με κρεμμώδη υφή αλλά μέτριο σώμα και τα αρώματα να συμπληρώνονται με ελαφρές νότες ψωμιού.
Το παιχνίδισμα και η ζωντάνια της διαρκεί σε μια πραγματικά μακρά επίγευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created by A.Kourkoulis