Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Πουλήθηκε κονιάκ αντί…25.000 ευρώ


Για 25.000 ευρώ πωλήθηκε μία φιάλη κονιάκ του 1788 (1 χρόνο πριν την Γαλλική Επανάσταση) σε δημοπρασία της κάβας γνωστού εστιατορίου στο Παρίσι.
Πρόκειται για φιάλη εσοδείας 1788, του οίκου Clos du Griffier, που πωλήθηκε σε δημοπρασία ενός μέρους της κάβας του διάσημου παρισινού εστιατορίου Tour d' Argent.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί στην οργάνωση Μικροί Πρίγκιπες (Petits Princes), η οποία βοηθά παιδιά με σοβαρές ασθένειες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, ανακοίνωσε ο οίκος Piasa, που οργανώνει τη διήμερη δημοπρασία.
Δύο άλλες φιάλες, σε λιγότερο καλή κατάσταση, από το ίδιο κονιάκ πωλήθηκαν αντίστοιχα 17.000 και 15.000 ευρώ, παρουσία του ιδιοκτήτη του Tour d' Argent André Terrail.
Οι τρεις φιάλες, που αποτελούσαν τα κορυφαία κομμάτια της δημοπρασίας, είχαν τιμή εκκίνησης τα 2.500 ευρώ.
Συνολικά, η πώληση 18.000 μπουκαλιών (που αντιπροσωπεύουν το 4% της κάβας του εστιατορίου) αναμένεται να αποφέρει έσοδα άνω του ενός εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον André Terrail, η δημοπρασία βασικό στόχο έχει να αδειάσει λίγο χώρο στην κάβα του Tour d' Argent, διαθέτοντας κάποιο από το απόθεμά του.
Ο επικεφαλής οινοχοός του εστιατορίου David Ridzway βρετανικής καταγωγής πρόσθεσε επίσης πως ικανοποιεί συνάμα «και μία χρηματική ανάγκη».
Σημειώνεται ότι μετά τη δημοπρασία, η κάβα, επιφάνειας 1.200 μ2, που απλώνεται σε δύο ορόφους, θα περιλαμβάνει 420.000 φιάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created by A.Kourkoulis