Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Απολιθωμένη φάλαινα στην Τοσκάνη

Ο απολιθωμένος σκελετός μιας φάλαινας ηλικίας περίπου πέντε εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε σε αμπελώνα της Τοσκάνης (κεντρική Ιταλία), όπου παράγεται ένα από τα διασημότερα ιταλικά κρασιά, το Brunello di Montalcino.

"Μια ομάδα παλαιοντολόγων προχώρησε σε ανασκαφές τον Ιανουάριο στους αμπελώνες της εταιρείας Castello Banfi και βρήκε μια σπονδυλική στήλη φάλαινας.

Οι παλαιοντολόγοι συνέχισαν τις έρευνες και ανακάλυψαν ολόκληρο το σκελετό του ζώου, μήκους περίπου δέκα μέτρων", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Winenews, πρακτορείου προώθησης των τοπικών οινοπαραγωγών.

"Πριν από πέντε εκατομμύρια χρόνια, η θάλασσα κάλυπτε
αυτή την περιοχή της Τοσκάνης. Οι παλαιοντολόγοι κάνουν συχνά ανασκαφές και ένας σκελετός δελφινιού είχε ανακαλυφθεί πριν από μερικά χρόνιασε αυτή την ίδια ζώνη, στην Πιέντσα, καθώς και πολυάριθμα όστρακα", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Castello Banfi ζήτησε από τις τοπικές αρχές να κρατήσει το σκελετό της φάλαινας, δεσμευόμενη να τον εκθέσει στο κοινό σε συνθήκες που θα επιτρέπουν την τέλεια συντήρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created by A.Kourkoulis