Για να μην γινόμαστε συχνά τα θύματα άσχετων "ειδικών"
και " επαγγελματιών" σας παραθέτω τις σωστές θερμοκρασίες σερβιρίσματος των κρασιών ανάλογα με το χρώμα τους.
Σύμφωνα με τα παραπάνω όλα τα κρασιά που βρίσκονται σε οποιοδήποτε χώρο εκτός από ένα κλιματιζόμενο κελάρι θα πρέπει να κρυώσουν πριν σερβιριστούν. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα λευκά και τα ροζέ κρασιά αλλά και για τα ερυθρά και φυσικά θα πρέπει να εφαρμόζεται όχι μόνο για ένα καυτό καλοκαιρινό μεσημέρι αλλά και για ένα χιονισμένο, χειμωνιάτικο βράδυ!!!
και " επαγγελματιών" σας παραθέτω τις σωστές θερμοκρασίες σερβιρίσματος των κρασιών ανάλογα με το χρώμα τους.
•
•Αφρώδη κρασιά: 6-8 C.
•Λευκά ξηρά κρασιά: 8-10 C.
•Λευκά γλυκά κρασιά: 8-10 C.
•Ροζέ κρασιά: 8-10 C.
•Ερυθρά ξηρά κρασιά: 16-18 C.
•Ερυθρά γλυκά κρασιά: 12- 14 C.
Σύμφωνα με τα παραπάνω όλα τα κρασιά που βρίσκονται σε οποιοδήποτε χώρο εκτός από ένα κλιματιζόμενο κελάρι θα πρέπει να κρυώσουν πριν σερβιριστούν. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα λευκά και τα ροζέ κρασιά αλλά και για τα ερυθρά και φυσικά θα πρέπει να εφαρμόζεται όχι μόνο για ένα καυτό καλοκαιρινό μεσημέρι αλλά και για ένα χιονισμένο, χειμωνιάτικο βράδυ!!!
Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας μιλήσει για "θερμοκρασία δωματίου" θα πρέπει να του πείτε ότι αυτή αναφέρεται στα υπόγεια κελάρια των γαλλικών πύργων του 19 αιώνα που φυσικά δεν είχαν θέρμανση και μέση θερμοκρασία 25 βαθμούς κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου