Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Στης φτώχειας το καιρό

Δεν ξέρω αν η παροιμία «η πενία τέχνας κατεργάζεται» έχει πάντα σωστή εφαρμογή αλλά αυτό που συνέβει στην Νέα Υόρκη την προηγούμενη εβδομάδα ξεπερνάει τα όρια και του φαιδρού.
Ο Stephen Bruce, ιδιοκτήτης του πασίγνωστου εστιατορίου του Manhattan, Serendipity 3, σε συνεργασία με το διάσημο κοσμηματοπωλείο Euphoria New York, δημιούργησαν ένα γλυκό. Πρόκειται για είναι σεμιφρέντο σοκολάτας το οποίο αποτελείται κατ’αρχήν από 28 είδη κόκκων κακάο, οι 14 από τους οποίους είναι οι ακριβότεροι και πιο εξωτικοί της υφηλίου, ξύσματα σπάνιας τρούφας, 5 γραμμάρια φαγώσιμου χρυσού 23 καρατίων και στην κορυφή του υπάρχει λευκή κρέμα, πάνω στην οποία έχουν πασπαλιστεί και άλλα φύλλα χρυσού. Σερβίρεται σε χρυσό κύπελλο διακοσμημένο με διαμάντια στα χρώματα του λευκού και αυτού της σοκολάτας, τα οποία είναι και τα μόνα που αφαιρούνται και μπορούν να μεταφερθούν, εάν ο πελάτης θελήσει να τα αγοράσει. Το γλυκό τρώγεται επίσης με χρυσό κουτάλι (το οποίο μπορείτε να πάρετε μαζί σας μετά την απόλαυση).
Το όνομα αυτού Frrozen Haute Chocolate» και η τιμή του 25.000 δολάρια (17.000 ευρώ).
Ο Stephen Bruce έχει παράδοση στα πανάκριβα γλυκά, αφού πριν από 4 χρόνια είχε παρουσιάσει το πρώτο επιδόρπιο που στοίχιζε 1.000 δολάρια.
Αγαπημένο έδεσμα πολλών διασημοτήτων που έσπευσαν να το γευτούν.
Όσο για το… συγκεκριμένο επιδόρπιο, το απολαμβάνει κανείς μόνον κατόπιν παραγγελίας. Το θέμα είναι ποιοί τελικά θα το παραγγείλουν για να τονώσουν την απύθμενη ματαιοδοξία τους, σίγουρα κανείς από τους χιλιάδες ανέργους, που προβλέπουν οτι θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created by A.Kourkoulis