Θα παραθέσω ένα πολύ μικρό κομμάτι από το κείμενο ενός περιοδικού που έκανε μια γευσιγνωσία σε ένα εστιατόριο. Μου άρεσε πολύ, με έκανε και γέλασα και μου αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο λατρεύουμε να μας αραδιάζουν ψέματα αρκεί να μας τονώνουν τον εγωισμό μας....
[ Παραγγείλαμε και "μπραντάδα", όπως αναφέρεται στον κατάλογο, κι αυτό που ήρθε ήταν μια τεράστια πιατέλα με κοκκινιστό μπακαλιάρο, ο οποίος ήταν το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Ρίξαμε μέσα και τις τηγανητές πατάτες και έγινε κόλαση. "Το πιο διεστραμμένο κοκκινιστό που έχω φάει!" είπε ο Βαγγέλης. "Μα γιατί το λέτε μπραντάδα;" ρώτησε η Νατάσα, για να πάρει την απάντηση από τον σερβιτόρο: "Και πώς να το πούμε, κυρά μου, κοκκινιστό μπακαλιάρο; Είχαμε μια σπανακόπιτα που δεν την αγόραζε κανείς, μόλις την είπαμε Σίφνου, έγινε Best Seller!" ]
(το κείμενο ανήκει στο blog του Παχουλού)
[ Παραγγείλαμε και "μπραντάδα", όπως αναφέρεται στον κατάλογο, κι αυτό που ήρθε ήταν μια τεράστια πιατέλα με κοκκινιστό μπακαλιάρο, ο οποίος ήταν το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Ρίξαμε μέσα και τις τηγανητές πατάτες και έγινε κόλαση. "Το πιο διεστραμμένο κοκκινιστό που έχω φάει!" είπε ο Βαγγέλης. "Μα γιατί το λέτε μπραντάδα;" ρώτησε η Νατάσα, για να πάρει την απάντηση από τον σερβιτόρο: "Και πώς να το πούμε, κυρά μου, κοκκινιστό μπακαλιάρο; Είχαμε μια σπανακόπιτα που δεν την αγόραζε κανείς, μόλις την είπαμε Σίφνου, έγινε Best Seller!" ]
(το κείμενο ανήκει στο blog του Παχουλού)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου