Ο γνωστός οινοποιός του Ροδανού Michel Chapoutier προγραμματίζει να εμφιαλώσει σαμπάνια στη Côtes des Bar περιοχή της νότιας Καμπανίας. Ο Chapoutier ασχολείται με τη βιοδυναμική καλλιέργεια. Εκτός από το Ροδανό οινοποιεί στην Αλσατία, επίσης διαθέτει και δύο συλλογικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένου και αμπελώνες στην Αυστραλία.
Ο Michel Chapoutier δημιούργησε λοιπόν μια κοινοπραξία με την συνεταιριστική Ένωση Auboise (Η περιοχή της Aude είναι φυτεμένη κύριως με Pinot Noir) , που παράγει την σαμπάνια με το εμπορικό σήμα champagne Devaux (ο μεγαλύτερος παραγωγός champagne στην περιοχή Aube) και αγόρασαν μισό εκτάριο στο χωριό Riceys. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Jean-Noel Girard, Διευθυντής μάρκετινγκ Devaux. Ο συνεταιρισμός και ο Chapoutier είχαν εδώ και χρόνια επαγγελματική σχέση. Αφού ο Michel Chapoutier διανέμει την champagne Devaux στην κοιλάδα Ροδανού, ενώ η συνεταιριστική Ένωση Auboise διανέμει τα κρασιά του Chapoutier από το Ροδανό και την Αυστραλία στην Καμπανία. Φυσικά το πρόγραμμα είναι ακόμα σε πρώιμη φάση , ενώ κανείς και από τα δύο μέρη δεν έχει αναφέρει πότε προγραμματίζεται η πρώτη εμφιάλωση.
Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia
Κυριακή 22 Ιουνίου 2008
O Chapoutier στην Καμπανία
Ετικέτες
ILLUSION NEWS
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου