Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Δυτικά του Ρεθύμνου όπως λέμε Ανατολικά της Έδεμ.

Κριτική εστιατορίου.

Με αφορμή την έκθεση Oinotelia στην Κρήτη , το Wine Illusion βρέθηκε για λίγες ώρες χαλάρωσης αλλά και ξεφαντώματος στο Ρέθυμνο. Πιστοί στην πρότασή μας για εστιατόριο ψαρικών την βραδιά της Τσικνοπέμπτης , αποφασίσαμε να φάμε στον "Μαΐστρος". Ένα εστιατόριο , που οι θετικές πληροφορίες που είχαμε επιβεβαιώθηκαν από την πρώτη στιγμή , χώροι με ιδιαίτερη αισθητική και φροντίδα όπως η υπόγεια κάβα κρασιών που φαίνεται από ένα γυάλινο "παράθυρο" στην είσοδο του μαγαζιού. Ατενίζοντας την θέα προς το πέλαγος και το ενετικό φρούριο απολαύσαμε το φαγητό μας συνοδεία με χαλαρή μουσική και με διακριτικό και προσεγμένο σέρβις. Μας χαροποίησε μάλιστα ιδιαίτερα ότι κι' άλλες παρέες είχαν προτιμήσει μιά πιό ''ήρεμη" επιλογή για φαγητό μιά τέτοια μέρα. Προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε με μιά παραδοσιακή κρητική σαλάτα με παξιμάδια όπου φρεσκάδα και η ποιότητα των προϊoντων ήταν υπέρ του δέοντος έκδηλη.
Στην συνέχεια τα χόρτα καλοβρασμένα ενώ η ποιότητα του λαδιού και το χοντρό θαλασσινό αλάτι που μας έτριψαν μέσα από μύλο τα απογείωσαν.
Οι τηγανιτές πατάτες σε μορφή τσιπς , οι κολοκυθοκεφτέδες καθώς τα μπαρμπούνια που ακολούθησαν δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης , ότι ο σεφ κατέχει την μαεστρία του τηγανιού.
Ο ροφός στα κάρβουνα ήταν απλά το επιστέγασμα της γεύσης και της απόλυτης φρεσκάδας... στην συγκεκριμένη περίπτωση τα λόγια είναι περιττά. Για το τέλος και μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη Μιχάλη Παπαδάκη που στο μεταξύ πολύ σεμνά είχε πλησιάσει το τραπέζι μας , για να ακούσει την αποψή μας για το φαγητό , ολοκληρώσαμε με ένα σπιτικό γαλακτομπούρεκο που παρασκευάζει η μητέρα του μαζί με παγωτό καϊμάκι. Απλά η γεύση του είναι στο στόμα μου ακόμα και αυτή την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές.
Η συνέχεια δεν θα μπορούσε να είναι αλλού από την παλιά πόλη του Ρεθύμνου , όπου χιλιάδες καρναβαλιστές γλεντούσαν στα δεκάδες μπαράκια της. Φυσικά δεν πρέπει να μείνει αμφιβολία σε κανέναν ότι περάσαμε υπέροχα , αν και όπως είναι φυσικό οι νυχτερινές δραστηριότητες είναι καλύτερα να μην αναφερθούν.

Μαΐστρος : Ακρωτηρίου 7 , Κουμπές - Ρέθυμνο.
Τηλ : 28310 25492

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελα Μανωλη ακους ??
Εδω η παϊδακο-τσικνισμενη Αθηνα που
την γλεντησαμε αναλογα με τις προτασεις του Ξινομαυρου που μας ειπες και οχι μονο.
Λοιπον χωρις να θελω να γινω αδιακριτος για τις μπαροτσαρκες και την μεταμεσονυκτιες δραστηριοτητες σου (και τις παρεας σου βεβαια) πες μας κατι αλλο που δεν εχει να κανει ουτε με ροζ ιστοριες ουτε με καρναβαλο-κρεπαλες.
Ολο αυτο το δειπνο με τα μπαρμπουνια και τον ροφο, με τι κρασια το συνδυασατε ? παιζει τιποτα καινουργιο εκει κατω στους συντεκνους ?
και αραγε το ταπεινο γαλακτομπουρεκακι με το παγωτακι ειχαν κανενα συμμαχο απο διπλα ή παλευαν μονα τους με ... τα σαγονια του Μανωλη και της παρεας του ??
Γιαννης.

Created by A.Kourkoulis