Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Γευστική δοκιμή κρασιών του Michel Chapoutier

Πριν μερικές ημέρες με αφορμή την επίσκεψη του διάσημου Γάλλου παραγωγού, από το Ροδανό, Michel Chapoutier στην Ελλάδα, επισκεφτήκαμε την γνωστή κολωνακίωτικη κάβα Wine Garage. Ο Michel Chapoutier είναι μια χαρισματική οινική προσωπικότητα με σημαντική προσφορά στο οινικό γίγνεσθαι όντας ένας από τους πρωτοπόρους της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Η γευστική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του καταστήματος μπορεί να χαρακτηριστεί ενδιαφέρουσα σε γενικές γραμμές. Είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε 4 κρασιά από την μεγάλη γκάμα κρασιών που διαθέτει και μάλιστα αυτή που αποκαλείται "οικονομική". Ακολουθούν τα κρασιά που δοκιμάσαμε με τα ανάλογα γευστικά σχόλια.
Chapoutier Petite Ruche 2005 Crozes-Hermitage
Ποικιλία : 100% Marsanne
Ανοιχτό χρυσαφί χρώμα. Μύτη αρχικά κλειστή - αρώματα βοτανικά και άνθεων, μέτρια ένταση με διάρκεια. Στο στόμα αλμυρό - πικάντικο (αμύγδαλο). Ισορροπημένο , μέσου βάρους με μέτρια επίγευση.
Chapoutier Belleruche 2005 Cotes du Rhone
Ποικιλία : Grenache - Syrah . Δεξαμενής
Φρέσκο στα αρώματα , μονοδιάστατο. Τανικό με χαμηλών τόνων οξύτητα. Κοντή επίγευση.
Chapoutier Deschants 2005 Saint Joseph
Ποικιλία : 100% Syrah 12-14 μήνες βαρέλι.
Αρχικά μύτη είναι αναγωγική στην συνέχεια κυρίαρχα τα αρώματα των φρέσκων φρούτων με έντονα επίσης τα αρώματα του ξύλου. Ισορροπημένο στο στόμα με εμφανή τα ίδια αρώματα της μύτης. Καλή επίγευση.
Chapoutier Mure de Larnage 2003 Hermitage
Ποικιλία : 100% Syrah
Φρεσκάδα στη μύτη με αρώματα κοκκινόμαυρων φρούτων, πλούσια με διάρκεια όχι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Το στόμα μέσου βαρούς με υπαρκτές τανίνες και "δουλεμένη" οξύτητα. Καλό και ιδιαίτερα πιπεράτο τελείωμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μανωλη ..ε!!! Μανωλη,

Τι γινεται με σενα, πριν καλα-καλα μπουμε σε μια γραμμη αρχισαμε τις απουσιες ??
(προσεξε καλα γιατι ο απουσιολογος ειναι ως συνηθως ο σπασικλας της ταξης ε??)
για πες μας τι μεσολαβησε και μετα τις βιο-λαικες αγορες σε χασαμε, εκτος και εαν μετα τα Sauvignon της περασμενης Τεταρτης υπηρχε και καμια συνεχεια την επομενη με τιποτα πολυ ενδιαφερον και σε κρατησε μακρια απο τον υπολογιστη σου,
ποιος να ξερει ??
Λοιπον καλα τα νεα απο τον Chapoutier, αλλα η αναφορα σου σε εκεινη την "οικονομικη" κατηγορια μου βαζει παλι το μικροβιο και δεν μπορω να μην σε ρωτησω,
οταν αποκαλειται "οικονομικη" οπως λες γιατι τιμες μιλαμε περιπου, δωσε μας μια κλιμακα να καταλαβαινομαστε τουλαχιστον.
Που ξερεις μπορει τα "οικονομικα" Γαλλικα ναναι πιο οικονομικα απο τα Ελληνικα "οικονομικα",
μπορει και το αντιθετο δε λεω...

Γιαννης

Created by A.Kourkoulis