Bουργουνδία - Νεμέα / Νάουσα - Villanova de Gaia

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Φορώντας Χρυσό Σκούφο

Την Τρίτη 1η Απριλίου, στην Αίγλη Ζαππείου, απονεμήθηκαν τα γαστρονομικά βραβεία "Χρυσοί Σκούφοι 2008". Την απονομή των συγκεκριμένων βραβείων οργανώνει το περιοδικό «αθηνόραμα» και ο Alpha Guide. Εκτός από ένα multi-art θέαμα που πλαισίωσε τις βραβεύσεις, οι προσεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο , όπου το menu ήταν δημιουργία του Romolo Giordano, αγαπημένος σεφ των σύγχρονων πολιτικών ηγετών, ενώ το γλυκό φιλοτέχνησε ένας από τους καλύτερους chef patissier του κόσμου, ο αποκαλούμενος και «Πικάσο της ζαχαροπλαστικής», Ρierre Herme. Μάλιστα τα περισσότερα πιάτα της βραδιάς ηταν συνδυασμένα με ετικέτες του γνωστού οίκου της Καμπανίας Veuve Cliquot.
89 ήταν τα υποψήφια εστιατόρια για βράβευση και 27 από αυτά έφυγαν από την Αίγλη «φορώντας» Χρυσό Σκούφο. Παρακάτω παραθέτουμε τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια και αν μετά από αυτή την λίστα νομίζετε ότι θα ξεμπερδέψετε εύκολα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η "κατακλυσμιαία" περίοδος των γαστρονομικών βραβείων δεν σταματάει εδώ. Την Δευτέρα 7 Απριλίου στο Ballroom του ξενοδοχείου Intercontinental , το περιοδικό Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας θα απονείμει τα γαστρονομικά βραβεία "Gourmet 2007-2008". To Wineillusion θα είναι εκεί και θα μεταφέρει τις βραβεύσεις και τις εντυπώσεις του από την συγεκριμένη βραδιά. Επειδή το Wineillusion αντιπετωπίζει τέτοιου τύπου θέματα και με ένα ιντριγκαδόρικο τρόπο αυτή την στιγμή ένα είναι το ερώτημα που μας απασχολεί σχετικά , ποιά εστιάτορια για την χρονιά του 2008 θα είναι και "χρυσά" και "gourmet".

Για τα καλύτερα εστιατόρια

Σπονδή Γαλλική κουζίνα
Executive chef: Arnaud Bignon - Consultant chef: Eric Frechon
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107520658, 2107564021.

Etrusco Δημιουργική κουζίνα
Σεφ-ιδιοκτήτης: Έκτορας Μποτρίνι
Κάτω Κορακιανά, Κέρκυρα, 2661093342.

Matsuhisa Mykonos Γιαπωνέζικη κουζίνα
Executive chef: Nobuyuki Matsuhisa - chef: Shane MacNeil
Ξεν. «Belvedere», Χώρα Μυκόνου, 2289025122.

Calypso Μοντέρνα κουζίνα
Consultant chef: Jacques Le Divellec - chef: Jean Charles Metayer
Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel», Ελούντα, Κρήτη, 2841068250.

Hytra Ελληνική κουζίνα
Chef: Στέφανος Κολυμάδης
Ναυάρχου Αποστόλη 7, Ψυρρή, 2103316767.

Πιλ-Πουλ et Jerome Serres Γαλλική κουζίνα
Chef: Jerome Serres
Αποστ. Παύλου 51 & Πουλοπούλου, Θησείο, 2103423665, 2103450803.

Squirrel Δημιουργική κουζίνα
Chef: Ερβέ Προνζάτο
Ξεν. «Danai Beach Resort», Νικήτη Χαλκιδικής, 2375022310.

Vardis Γαλλική κουζίνα
Chef: Alexandre Trancher
Ξεν. «Πεντελικόν» Δηλιγιάννη 66, Κεφαλάρι, 2106230650-6.

Βαρούλκο Ελληνική κουζίνα
Chef-ιδιοκτήτης: Λευτέρης Λαζάρου
Πειραιώς 80, 2105228400.

Alfredo's Γαλλική κουζίνα
Executive chef: Michel Jost
Ξεν. «Hyatt Regency», 13ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Περαίας, 2310491234.

Απλά Μεσογειακή κουζίνα
Chef: Χρύσανθος Καραμολέγκος
Χ. Τρικούπη 135 & Εκάλης, Ν. Ερυθραία, 2106203102.

Διόνυσος Μεσογειακή κουζίνα
Chef: Arnaud Mouchon
Ξεν. «Elounda Beach», Ελούντα, Κρήτη, 2841063000.

Kiku Γιαπωνέζικη κουζίνα
Chef: Τανάκα Μινόρου
Δημοκρίτου 12, Κολωνάκι, 2103647033.

Le Grand Balcon Δημιουργική κουζίνα
Chef: Έκτορας Μποτρίνι
Ξεν. «St. George Lycabettus», Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107290712.

Milos Estiatorio Ελληνική κουζίνα
Chef - Ιδιοκτήτης: Κώστας Σπηλιάδης
Ξεν. «Hilton», Βασ. Σοφίας 46, 2107244400.

Ντομάτα Ελληνική κουζίνα
Chef: Χρύσανθος Καραμολέγκος
Συγκρότημα «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374099465.

«48» The Restaurant Ελληνική κουζίνα
Chef: Χριστόφορος Πέσκιας
Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2106411082.

Baraonda Μοντέρνα κουζίνα
Chef: Μιχάλης Ντουνέτας
Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 2106444308.

Boschetto Ιταλική - γαλλική κουζίνα
Chef: Jean-Charles Metayer
Άλσος Ευαγγελισμού, Χίλτον, 2107210893, 2107227324.

Εδωδή Δημιουργική κουζίνα
Chef: Μιχάλης Λυτρίβης
Βεΐκου 80, Κουκάκι, 2109213013.

Electra Restaurant Ελληνική κουζίνα
Chef: Γιώργος Βενιέρης
Ξεν. «Electra Palace», Νικοδήμου 18-20, Πλάκα, 2103241875.

Κουκούμαβλος Δημιουργική κουζίνα
Chef-ιδιοκτήτης: Νίκος Πουλιάσης
Φηρά, Σαντορίνη, 2286023807.

La Bouillabaisse Δημιουργική κουζίνα
Executive chef: Michael Zerht - Chef: Κυριάκος Μυλωνάς
Ξεν. «Minos Beach», Ελούντα, Κρήτη, 2841022345.

Μαυρίκος Ελληνική κουζίνα
Chef: Δημήτρης Μαυρίκος
Κεντρική Πλατεία Λίνδου, Ρόδος, 2244031232.

Premiere Γαλλική κουζίνα
Executive chef: Σωτήρης Ευαγγέλου
Ξεν. «Intercontinental», Λ. Συγγρού 89-93, 2109206000.

St'Astra Μοντέρνα κουζίνα
Σεφ: Ερβέ Προνζάτο
Ξεν. «Park», Λ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον του Άρεως, 2108894500.

Water Restaurant Γαλλική κουζίνα
Consultant chef: Eric Frechon - Chef: Γιάννης Παροίκος
Συγκρότημα «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374099533.

Βραβείο Λίστας Κρασιού

Σπονδή
Επιμέλεια: Σίμος Γεωργόπουλος
Σομελιέ: Έλβις Ζιάκος, Bertrand Moreau, Νικόλας Γιαννόπουλος

Βραβείο σέρβις

Alfredo's
Υπεύθυνοι: Λευτέρης Τριανταφύλλου, Ηλίας Σαββίδης

Βραβείο ελληνικής κουζίνας

Βασίλαινας
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457
Clochard
Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη, 2310239805.
Κοντοσώρος
Ξινό Νερό, Φλώρινα, 2386081256, 2386081551.
Λεβέντης
Άνω Σταλός, Χανιά, Κρήτη, 2821068155.

Σεφ της χρονιάς

Έκτορας Μποτρίνι

Ειδικό βραβείο για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού και τις θετικές δράσεις για τη διατήρηση και προώθηση της μακεδονικής γαστρονομικής παράδοσης παίρνει φέτος η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created by A.Kourkoulis